2010. december 30., csütörtök

Játékok, amiket szeretünk I.

Karácsony után mindig elmélázik kicsit az ember, hogy a gyerekeknek adott ajándékok közül mi bizonyult valóban hasznosnak, és mi nyerte el igazán a kicsik tetszését. (A két halmaz többnyire nem, vagy alig fedi egymást. :)

Nálunk például az egyik nagy kedvenc egy fém vödör lett, amit alkotója papírkosárnak szánt, de én már azzal a hátsó szándékkal vettem meg párszáz forintért, hogy a srácaim majd milyen jól elzörögnek vele. És valóban, a vödör éktelen hangosan tud csörömpölni, ha néhány apróbb játékot beleszórnak, és nagyszerűen szórakoznak vele.

De mint gondos szülő, igyekeztem hasznos(abb) játékokat is beszerezni. Mivel az egyik srácomnak a térlátását, a másiknak pedig a finommozgását kell fejleszteni, egy Day & Night logikai fajátékot is vettem. Ajánlom mindenkinek, akinek 3 év körüli gyereke van.
Egy alapzaton 3 különböző hosszúságú rúd van, ezekre kell a 10 faelemet ráhúzni. Egy kis füzetecske tartozik hozzá, amely sok-sok különféle lehetséges megoldást mutat. A gyerek feladata, hogy a képen látható mintát lemásolva tegye a figurákat a rudakra. Ha ez már nagyon jól megy, akkor nehezíthetünk a feladaton. A füzet második felében található képek a figurákat már nem, csak azok körvonalait mutatják. (Ez jelképezné az éjszakát.)
2 év körüli gyerekek még csak spontán játszanak vele, 3 év körül már el lehet kezdeni a "feladatokat".
Kiváló minőségű, igényes kialakítású játék.
Ára kb 5.000 Ft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése