2011. január 10., hétfő

Játékok, amiket szeretünk II.

Még bőven van szemezgetnivaló a karácsonyi játékokból. Az azóta eltelt időben kezd kikristályosodni, mi állja ki az idő próbáját, és marad a gyerekek egyik kedvenc játéka.
Ezen játékok egyike a Teknő-csenő.
3 műanyag teknősbéka (piros, zöld és sárga) van benne, levehető páncéllal, és 27 kártya, rajtuk a lehetséges 9 teknős és páncél színösszeállítás, mindegyik háromszor. A játék eredetileg egy megbonyolított memóriajáték, de a srácok még véletlenül sem rendeltetésszerűen használják. Imádják a kis teknősöket szerepjátékba is bevonni, sétálnak, esznek, aludni mennek a tiritarka teknős-ifjak. A kétévesemnek kiváló színtanulási lehetőség a háromféle teknős és páncél. Lehet vele:
  • egyszerűen a színek felismerését, megnevezését gyakorolni
  • teknősökhöz az azonos színű páncélt kiválasztani
  • egy teknőshöz a megfelelő kártyát megkeresni (eleinte két-három kártya közül válasszon, és érdemes egyszínű teknősökkel kezdeni)
A hároméves pedig örömmel készíti el nekem a kiválasztott kártyán látható teknőst (pl sárga teknős zöld páncéllal stb). Kicsit bonyolultabb, ha három kártyát teszek elé egyszerre, itt bizony keményen kell koncentrálni, hogy egyszerre csak egy kártyával foglalkozunk. (Persze a három kártyát gondosan kell kiválasztani, hogy minden teknősszín és páncélszín csak egyszer szerepeljen rajtuk.)
Külön öröm számomra, hogy a teknősök igen strapabírónak bizonyulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése