2011. október 3., hétfő

Évszak-manók

Ha bárkinek hiányoztam volna, az itt bemutatott manókat kell okolni. :)

Saját tervezésű manósorozat, mely egyaránt szimbolizálja az évszakok és az emberi élet szakaszainak múlását.

Ezek a manók valóban manók, nagy kezük és lábfejük van, és "igazi' manófülük. Testük plüssből készült, fejük, karjuk és lábuk pedig puha pamuttextilből. Tömésük gyapjú. Arcuk a waldorf-technikának megfelelően hímzett, orruk van. (Az őszmanónak kifejezetten nagy, öreganyós orra van.)  Méretük 34-38 cm.

A tél-gyermekkel kezdődik a sor, a többitől eltérően nincs kidolgozott lába, helyette kisbabás plüssnadrágja van. Ruhája szaténselyemből, kapucnis köpönyege hímzett kordbársonyból készült.
A tavasz manója egy kislány, vidám színekkel, fiatalos arccal.A nyarat jelképező manó-asszony színe a napsárga, jelképezve a sok-sok napfényt és az aranyló búzamezőket. Horgolt kis kalapot kapott, szivárványszín dísszel.Az őszmanó egy anyóka, nagy orral, jellegzetesen öreges arccal. Haja, ruhája az ősz színeit idézi.Ezek a manók elsősorban díszítő értékkel szolgálnak, bár nagyobb gyerekek játékának is kiválóan megfelelnek. Kisgyermekeknek nem ajánlom, hajuk bolyhos és érzékeny, ruházatuk apró díszeket, szalagokat tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése